Uddybning dit bassin - planlægning for big dig

14/03/2013 19:46

Hvis din samfund har en sø eller dam, kan det have krydset dit sind, at slamsugning vil   være behov for på et tidspunkt. Forhåbentlig dit lokalsamfund har haft en professionel  reserve studie udført som omfatter midler til en fremtidig opmudring projekt. Hvis du har   læst denne linjepost, kan du se, at det er en af ​​de mest kostbare projekter, som et     samfund nogensinde vil gennemgå. Alligevel kan du opleve, at selv om midlerne er blevet tildelt, kan disse midler ikke være tilstrækkelige til at dække omfanget af det arbejde er nødvendigt. For at forberede sig til den "store dig", der kan være rundt om hjørnet, er        her et par tips til at forlænge den tid, mellem opmudring projekter:

Bathymetri: Din sø er et dynamisk og enestående økosystem. Bathymetri giver dig mulighed for bedre at forstå de forandringer, der foregår i din sø. Dybdemåling er videnskaben om tredimensionale sø mapping hvor overfladeareal er vist med de tilsvarende dybder. Det viser de undersøiske bjerge og dale. Konkret viser de meget lavvandede dele af din dam. Den   giver desuden oplysninger om mængde, placering og typer af sediment sidder i bunden af   ​​din dam. Når man sammenligner med oprindelige planer, vil det også give dig mulighed for at beregne den hastighed, hvormed din dam er at udfylde med sediment. Disse oplysninger giver dig mulighed for at skræddersy din opmudring planlægning og budgettering til at være mere hjemmeside og omkostningseffektiv specifik, hvilket reducerer det ukendte og tage gætte arbejde ud af din langsigtede reserve planlægning og budgettering.

Beluftning: Beluftning er en vigtig del for enhver sø ledelsesstrategi men specifikt det kan hjælpe forlænge den mængde tid, før sandsugning er påkrævet. Bevægelsen af ​​vand genereret ved beluftning holder sedimenter i en ophængt erklærede ikke at tillade dem at bosætte ud og tilføje lag til bunden af ​​din dam. Ved at tilføje ilt og bevægelse i vandet, kan du bremse ophobning af organisk sediment og endda medvirke til at nedbryde et stort flertal af sedimenter gennem de mikrobielle processer, der er forbedret ved beluftning. Minimering af organisk sediment ophobning på bunden af ​​dammen vil i høj grad forlænge levetiden på din dam og skubbe tidslinjen for opmudring.

Fisk Stocking (græskarpe): Fish strømpe kan være en anden effektiv måde at øge tid, før uddybning er påkrævet. Stocking din dam med fisk, specielt græskarpe, er et biologisk bekæmpelse mod gener akvatisk vegetation og alger. Disse fisk er planteædere og kun gå efter vegetationen i din dam. Fjernelse af skadelig vegetation forbedrer "look" af din dam og har den ekstra fordel at fjerne organisk stof, der kan opbygge og øge "påfyldning" af din dam. Ved at indtage disse planter fiskene effektivt fjerner nogen af ​​de næringsstoffer, der kan genvindes og bruges til vækst af nye anlæg.

den mad kilde, at alger og andre gener vegetation brug for at vokse. Disse bakterier er også ansvarlige for at bidrage til at nedbryde "organisk slam" sidder i bunden af ​​din dam. Kombineret med beluftning, biologiske effektivt fjerner næringsstoffer og nedbryde det organiske lag sinke "fyld" i din dam.

Overordnet der er flere måder til at forlænge den tid, før du skal skrabe din dam. Disse er blot et par af de mere effektive strategier til at hjælpe din dam fra fylde op. Gennem ordentlig dam management kan du få en dam, der ser godt ud og giver dig tilstrækkelig tid til at planlægge din "big dig".